Izvor: B92, 28.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hemoragična groznica u Kini

Peking -- U Kini je umrlo 27 osoba od hemoragične groznice, dok je ukupan broj žrtava od početka tog infektivnog oboljenja 131.

Kinesko Ministarstvo zdravlja i vlasti u Pekingu ulažu dodatne napore da smire stanovništvo zbog visoke stope smrtnosti među obolelima, kao i zbog nedostatka efikasne terapije protiv hemoragične groznice. Samo 11 osoba je izlečeno, navodi Ministarstvo.

"Imamo tehnologiju i proceduru kontrole bolesti", izjavio je neimenovani visoki zvaničnik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ministarstva za poljoprivredu. Od hemoragične groznice je zaraženo više od 300 svinja u 70 sela u kineskim provincijama Zijang i Neiđang. Svi pacijenti su bili u kontaktu sa svinjama. Vlasti su zabranile meštanima da sami ubijaju svinje, kako se ne bi zarazili.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.