Izvor: B92, 07.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Helikopteri raketirali Gazu

Tel Aviv -- Jedan palestinski ekstremista poginuo, a dvojica su ranjena, rano jutros u napadu izraelskih borbenih helikoptera na pojas Gaze.

Lokalni stanovnici su taj napad opisali kao najžešći od prekida vatre, proglašenog krajem novembra prošle godine. Portparol Islamskog džihada je izjavio da su helikopteri ispalili najmanje dve rakete na naoružane članove te organizacije i jednog pripadnika levičarskog Demokratskog fronta za oslobođenje Palestine.

Predstavnik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izraelske armije je saopštio da je vatra bila odgovor na "sumnjivo kretanje" kraj granične ograde, gde su ekstremisti navodno pokušavali da podmetnu eksploziv.

Palestinski izvori su rekli da su izraelski tenkovi ušli nadomak izbegličkog logora Džabalija, što je armija porekla. Izraelski ministar odbrane Amir Perec je u ponedeljak ovlastio vojsku da izvodi ograničene operacije unutar pojasa Gaze, uprkos dogovoru o prekidu vatre.

Neke palestinske ekstremističke organizacije su nastavile da raketiraju južni Izrael sa severa pojasa Gaze, uprkos tom dogovoru. One su ispalile najmanje 150 raketa, a Izrael je izveo jedan napad iz vazduha u martu.

Perec je rekao da jevrejska država neće dozvoliti nastavak jačanja i naoružavanja ekstremista u tom priobalnom području.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.