Izvor: RuskaRec.ru, 19.Jul.2017, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Helikopteri Rusije" spremni da razviju novi helikopter-amfibiju

Korporacija „Helikopteri Rusije" spremna je da razradi novi helikopter-amfibiju ukoliko Ministarstvo odbrane pokaže interesovanje za takvu letelicu, saopšteno je iz pres-službe kompanije. 
Povratak helikoptera Mi-14 – ubice američkih podmornica
Imajući u vidu zadatke sa kojima se suočava Ministarstvo odbrane Rusije smatramo da postoji potreba kako za modernizovanim helikopterima Mi-14, tako i za perspektivnim helikopterom-amfibijom, kaže se u saopštenju korporacije >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << „Helikopteri Rusije", prenosi agencija Lenta.
Kako se navodi „Helikopteri Rusije" su u stanju da odgovore na sve zahteve pomorske avijacije Ratne mornarice predviđene prilikom pravljenja nacrta programa državne nabavke naoružanja za period od 2018 do 2025. godine. 
Ruska vojska zainteresovana je za obnovu proizvodnje helikoptera-amfibije Mi-14 na novom tehnološkom nivou, pa su po tom pitanju u toku aktivne konsultacije. Korporacija „Helikopteri Rusije" saopštila je još u julu 2015. godine da je moguće obnoviti proizvodnju varijante helikoptera Mi-14 namenjene operacijama traganja i spasavanja. Predloženo je da se letelice prave u Fabrici za proizvodnju helikoptera u Kazanju.
„Ubica podmornica“ Mi-14 dobija bombu „Zagon 2“
Višenamenski pomorski helikopter-amfibija obalskog baziranja Mi-14 razvijen je na bazi konstrukcije Mi-8, a proizvodio se od 1973. do 1986. godine, uglavnom u protivpodmorničkoj (Mi-14PL) i spasilačkoj varijanti (Mi-14PS), kao i u verziji minolovca (Mi-14BT).   

Nastavak na RuskaRec.ru...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.