Izvor: B92, 15.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenje u vezi s Politkovskom

Moskva -- U Moskvi uhapšen bivši čečenski funkcioner zbog sumnje u povezanost sa ubistvom novinarke Ane Politkovske.

Bivši šef jednog distrikta u ruskoj republici Čečeniji uhapšen je pod sumnjom da je organizovao ubistvo novinarke Ane Politkovske, piše danas moskovska Komsomolska pravda. List navodi da je policija u četvrtak uhapsila Šamila Burajeva u Moskvi.

Pozivajući se na neimenovan izvor, dnevnik navodi da je dan kasnije sud u čečenskom distriktu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Basmani obrazložio hapšenje Burajeva time da je on osumnjičen za organizovanje ubistva. AP prenosi da ni u policiji ni u pravosuđu danas nisu želeli da potvrde tu informaciju.

Državni tužilac Jurij Šajka izjavio je ranije da je ubistvo poznate novinarke organizovala čečenska kriminalna grupa iz Moskve koja se specijalizovala za naručena ubistva.

Policija je do sada privela 10 osoba osumnjičenih za ubistvo Politkovske, među njima oficira Federalne službe bezbednosti koji je ubicama preneo informacije o kretanju novinarke. FSB je kasnije otkrio da je reč o potporučniku Pavelu Rjaguzovu.

Šajka nije naveo imena privedenih, ali je rekao kako je utvrđeno da je Politkovska poznavala ubice.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.