Izvor: B92, 20.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenja u vezi sa ubistvom Buto

Islamabad -- Uhapšeni dečak priznao da je obučavan za bombaša samoubicu kako bi ubio liderku opozicije i bivšu premijerku Benazir Buto.

Kako je saopšteno, 15-ogodišnji dečak i njegov "mentor" uhapšeni su u četvrtak uveče u severozapadnom gradu Dera Ismail Han. Ajtezaz Šah rekao je istražiteljima da je 27. decembra 2007. godine bio "sledeći u nizu" za ubistvo Butoove, ako drugi tim u tome ne uspe, rekli su danas pakistanski bezbednosni zvaničnici.

Bivša >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << premijerka Benazir Buto ubijena je u oružanom napadu u trenutku kada je napuštala izborni miting u Ravalpindiju.

Uhapšeni dečak je istražiteljima rekao da se za svoju misiju pripremao u sedištu lidera ekstremista Bajtulaha Mehsuda, bliskog Al Kaidi, u južnom Vaziristanu, pakistanskoj provinciji koja se nalazi uz samu granicu sa Avganistanom, rekao je zvaničnik koji je zahtevao da ostane anoniman.

On je još rekao da Šah nije bio u Ravalpindiju kada je Butoova ubijena i dodao da je "mentor" identifikovan kao Šer Zaman i da je on mnogo važniji "ulov".

"On je veoma bitan ključ koji nam može otvoriti mnoge važne brave", rekao je taj zvaničnik.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.