Hapšenja posle ubistva gradonačelnice

Izvor: VOA, 04.Jan.2016, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenja posle ubistva gradonačelnice

U meksičkom gradu Temiksko, ubijena je gradonačelnica, Gisela Mota, samo dan pošto je položila zakletvu na položaj. Policija sumnja da je ubistvo naručio narko kartel "Crveni".

Bivša federalna zakonodavka, Giselu Mota, u nedelju je ubijena u svojoj kući. Uhapšena su trojica osumnjičenih, uključujući jednog maloletnika, dok su  još dvojica ubijena u sukobu sa policijom.

List Los Anđeles Tajms prenosi da su napadači plaćeni 29 hiljada dolara da ubiju Motu, >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << a da iza ubistva stoji narko kartel "Crveni".

 Udruženje lokalnih vlasti objavio je na meksičkom Tviteru da je više od hiljadu civilnih službenika ubijeno od 2006. godine, uglavnom od strane organizovanog kriminala.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.