Hapšenja i racije na Filipinima zbog masakra

Izvor: Blic, Tanjug, 06.Dec.2009, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenja i racije na Filipinima zbog masakra

Filipinska policija uhapsila je danas više od 60 osoba, a pronađeno je i veliko skladište oružja i municije u racijama posle nedavnog masakra na jugu zemlje.

Operacija protiv klana umešanog u masakr, koji je bio vezan za izbore, počela je pošto je predsednica Glorija Arojo proglasila vanredno stanje u pokrajini Maguindanao gde mahom žive muslimani, javlja BBC.

Ovo je prvi put da se vanredno stanje uvodi u zemlji od pada autokratskog šefa države Ferdinanda Markosa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 1986. godine.

U masakru 23. novembra je ubijeno 57 ljudi, uključujući 30 novinara.

Zvanicnici su kazali da su krenuli u akciju pošto su primili izveštaje da naoružane grupe lojalne klanu Ampatuan planiraju pobunu.

Klan već dugo kontroliše pokrajinu i njegove pristalice bili su lojalni predsednici Arojo, koja je kao i velika većina Filipinaca katoličke vere.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Filipinska policija uhapsila 60 osoba zbog masakra

Izvor: SrbijaNet.rs, 06.Dec.2009

Filipinska policija uhapsila je danas više od 60 osoba, a pronadjeno je i veliko skladište oružja i municije u racijama posle nedavnog masakra na jugu zemlje. Operacija protiv klana umešanog u masakr, koji je

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.