Han: Ovo će biti dobar dan za budućnost Makedonije

Izvor: Blic, 10.Jun.2015, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Han: Ovo će biti dobar dan za budućnost Makedonije

Nadam se da će ovo biti dobar dan za budućnost zemlje, napisao je evropski komesar Johanes Han na svom Tviter nalogu pošto je poželeo dobrodošlicu i otvorio sastanak sa četvoricom političkih lidera u Briselu, preneli su makedonski mediji.

Evrokomesar je za isti sto okupio premijera Nikolu Gruevskog (VMRO-DPMNE), lidera opozicionog SDSM-a Zorana Zaeva, predsednika DUI Ali Ahmetija,i prvog čoveka DPA Menduha Tačija sa zajedničkim ciljem da se pronađe rešenje za političku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << krizu koja vlada u zemlji.

Hanova portparolka je odgovarajući na pitanja kakva su očekivanja od susreta rekla da je današnji sastanak nastavak sastanka u Skoplju na kome su bila razmatrana i dogovorena odredjena pitanja a da se danas očekuje da budu dogovorena i ostala otvorena pitanja.

Planirano je da posle prvog zajedničkog sastanka Han održi odvojene sastanke sa Gruevskim i Zaevom posle čega će biti zajednički ručak i ponovo zajednički sastanak radi dogovora o održavanju prevremenih parlamentarnih izbora najdalje do kraja aprila sledeće godine.

Zaev je pred početak sastanka u izjavi za Telmu ponovio utimativni zahtev ua formiranje prelazne vlade koja bi organizovala prevremene izbore sledeće godine.

Inače, na sastanku u Skoplju lideri su uz posredstvo Hana potpisali dogovor u šest tačaka u vezi prečišćavanja biračkih spiskova, promene izbornog zakona, ali u tom dogovoru nije sponjinjano formiranje prelazne tehničke, prelazne ili ekspertske vlade.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.