Izvor: RTS, 22.Feb.2021, 20:32

Hamnei nastavlja da prkosi: Možemo da obogatimo uranijum do 60 odsto

Iranski vrhovni lider ajatolah Ali Hamnei izjavio je da Teheran može obogatiti uranijum do 60 odsto ako je zemlji potreban, prenela je državna televizija i dodala da Iran nikada neće popustiti pod pritiskom SAD zbog iranskog nuklearnog programa.
Ali Hamnei navodi da nivo obogaćivanja uranijuma u Iranu neće biti ograničen na 20 odsto.

"Povećaćemo ga na bilo koji nivo koji je zemlji potreban ... Možda ćemo ga povećati na 60 odsto", citirala je državna TV Hamneija, prenosi Rojters.
Rekao je da Iran nikada nije tražio nuklearno oružje, ali kad bi ga želeo, "niko ne bi mogao da spreči Teheran da ga nabavi".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

IRANSKI VOĐA ZAPRETIO: Obogatićemo uranijum do 60 odsto ako je potrebno!

Izvor: Kurir, 22.Feb.2021

"Iran bi mogao da obogaćuje uranijum do 60 odsto ukoliko to bude bilo potrebno", izjavio je danas iranski vrhovni vođa, ajatolah Ali Hamenei. "Ograničenje obogaćivanja uranijuma neće biti samo do 20 odsto.

Nastavak na Kurir...

Stejt department: Izjava Hamneija zvuči preteće

Izvor: RTS, 22.Feb.2021

Portparol američkog Stejt departmenta Ned Prajs saopštio je da izjava iranskog vrhovnog vođe ajatolaha Alija Hamneija o obogaćivanju uranijuma "zvuči preteće". . Ned Prajs je Hamneijevu najavu da Iran može da obogaćuje i do 60 odsto uranijuma ako se za tim ukaže...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.