Hamas i Izrael postigli dogovor o prekidu vatre

Izvor: Press, 26.Avg.2014, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamas i Izrael postigli dogovor o prekidu vatre

Isti izvor je rekao da dogovor poziva na neograničeni prekid vatre i izraelski pristanak da se olakša blokada pojasa Gaze, kako bi se omogućila dostava pomoći i građevinskog materijala na ratom razrušenu teritoriju.

Pregovori u ključnim nesporazumima, kao što je zahtev Hamasa da se otvori luka i aerodrom počeće za mesec dana. Zvaničnik je rekao da će Egipat objaviti prekid vatre kasnije danas, preneo je Asošijeted pres.



Zvaničnik je tražio >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da mu se ne pominje ime,a Izrael nije za sada ništa komentarisao.

Međutim, portparol Hamasa Sami Abu Zuhri je naknadno je potvrdio da je " postignut sporazum između dve strane i da se čeka objava iz Kaira da se odluči o času početka primene", preneo je Rojters. Portparol izraelskog premijera Benjamina Netanijahua je odbio da komentarise.

Portparol koalicije palestinskih ekstremističkih organizacija Narodni komiteti optpora rekao je da bi Egipat mogao da objavi dogovor u roku od dva sata.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.