Hamas: Obama ne predstavlja promenu

Izvor: B92, Beta, 23.Jan.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamas: Obama ne predstavlja promenu

Predsednik SAD Barak Obama (FoNet)

Bejrut -- Palestinski radikalni pokret Hamas saopštio je da novi predsednik SAD Barak Obama ne predstavlja promenu u odnosu na Džordža Buša.

Hamas je naveo da on ponavlja "istu pogrešnu politiku" na Bliskom istoku. "Obama insistira na tome da neće biti promena. On pokušava da ide istim putem kojim su išli raniji američki predsednici", rekao je sinoć predstavnik Hamasa u Libanu Osama Hamdan televiziji Al Džazira.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Prema njegovim rečima, "izgleda da Obama pokušava da ponovi iste greške koje je napravio Džordž Buš, ne razmotrivši Bušovo iskustvo koje je rezultiralo eksplozijom u regionu umesto da su postignuti stabilnost i mir".

Obama je u četvrtak izjavio da je neophodan trajni prekid vatre i pozvao je Izrael da se povuče iz pojasa Gaze, a Hamas da prekine da raketira Izrael.

"Mislim da je to nesrećan početak za predsednika Obamu u regionu i po pitanju Bliskog istoka. Izgleda da će u naredne četiri godine, ukoliko nastavi u istom tonu, to biti potpuni neuspeh", rekao je zvaničnik Hamasa.

Obama je za specijalnog izaslanika za Bliski istok u četvrtak imenovao bivšeg senatora Džordža Mičela.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hamas protiv pregovora o pomirenju sa Fatahom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Jan.2009, 23:37

Visoki zvaničnik Hamasa Sami Hater odbacio je danas mogućnost da taj radikalni palestinski pokret počne pregovore o pomirenju sa rivalskim pokretom Fatah. Saradnik palestinskog predsednik Jaser Abed Rabo rekao je danas da palestinska uprava neće d ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.