HTELI DA IH LINČUJU: Venčali se Musliman i Jevrejka! (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 18.Avg.2014, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HTELI DA IH LINČUJU: Venčali se Musliman i Jevrejka! (FOTO) (VIDEO)

Konzervativna grupa Lehav pozvala je svoje pristalice da istupe protiv ovog braka, a par tvrdi da je danima pre venčanja bio izložen maltretiranju, vređanju i pretnjama smrću

Mahmud Mansura (26) i Maral Malka (23) venčali su se u Tel Avivu, dok ih je nekoliko desetina policajaca čuvalo od ogorčenih građana koji su protestovali protiv njihovog braka.

Oboje su rođeni i odrasli u Jafi, u Izraelu. Ona je jevrejka, a on musliman i njihova odluka o stupanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << u bračnu zajednicu mnogima je trn u oku. Pobunili su se lokalni meštani, ali i radikalni, izraelski desničari koji su se okupili ispred gradske skupštine i glasno protestvovali.

Oko 600 njih uzvikivalo je “Smrt Arapima”. Iako je par tražio od države da zabrani javno okupljenje, uspeli su da sobiju samo policijsku zaštitu.

Foto: Profimedia

Konzervativna grupa Lehav pozvala je svoje pristalice da istupe protiv ovog braka, a par tvrdi da je danima pre venčanja bio izložen maltretiranju, vređanju i pretnjama smrću.

Ipak, među okupljenima je bilo i onih koji su došli da podrže ljubav.

- Ja sam srećan i ganut jer nas je podržao veliki broj nepoznatih ljudi. Ostalo me uopšte ne zanima – izjavio je mladoženja.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: YahooNews)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.