Izvor: S media, 25.Feb.2013, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HRABROST: Devojčica spasila brata i tri sestre iz zapaljene kuće

Dvanaestogodišnja devojčica Kortni Retklif je, iz požara koji je zahvatio porodičnu kuću, spasila mlađeg brata i tri sestre.

Požar je izbio kada se zapalio neispravan televizor u njihovoj kući u Mančesteru. Kortni je ostala "hladne glave" i napolje izvela brata Luisa (11) i sestre Leksus (9), Šenon (6) i Popi (1).

Njena majka Sara (29), koja je za vreme požara koji je uništio skoro celu kuću, bila na časovima vožnje kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da je veoma ponosna na svoju ćerku i da ne može da veruje da je ostala tako pribrana.

"U stvari, ona je bolje reagovala nego što bih ja u istoj situaciji. Ona je i inače bistra i pametna, ali doći kući i videti da je spasila svoju braću i sestre bilo je neverovatno. Ne brinem se za imovinu, sve se može nadoknaditi i zameniti, najvažnije da su oni na sigurnom", kaže Sara.

Dok je majka bila na časovima vožnje decu su čuvali baba i deda Sara (62) i Derek Retklif (62). Čistili su šupu u dvorištu kada se zapalio televizor.

Kad se uključio alarm, Kortni je uzela jednogodišnju sestru Popi iz kreveta i izvela je napolje, kao i brata i ostale sestre. Njihov rođak Deklan (14), koji je takođe bio u dvorištu, otišao da je do komšija koji su pozvali vatrogasce.

"Kad se oglasio alarm, brat je otišao da vidi šta se događa, a onda je došao na sprat i rekao da je požar", kaže Kortni i dodaje da je tada uzela sestre, izvela ih iz kuće i odvela do komšija.

Babi i dedi je pružena lekarska pomoć, jer su pokušali da se sami izbore sa vatrom.

(Daily Mail)

FOTO: AP Photo/Gabriel Pecot/ ilustracija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.