HIT: Sud pozvao mrtvu ženu da mu se bez odlaganja javi!

Izvor: BKTV News, 31.Avg.2014, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HIT: Sud pozvao mrtvu ženu da mu se bez odlaganja javi!

Osnovni sud u Višegradu pozvao je 26. avgusta Niziju Parabuću iz Višegrada da se bez odlaganja javi sudu u vezi sa vanparničnim postupkom koji se vodi u tom sudu! To i ne bi bilo ništa čudno da Nizija Parabuća nije umrla pre više od 22 godine!

Vanparnični postupak pokrenuo je Juso Parabuća radi utvrđivanja smrti Nizije Parabuće.
Poziva se umrla Parabuća, rođena Poljo, Nizija, rođena 1. maja 1910. godine u Crnom Vrhu, koja je umrla 2. maja 1992. >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << godine, da se bez odlaganja javi Osnovnom sudu u Višegradu”, navodi se u oglasu suda, koji je objavljen u Službenom glasniku Republike Srpske.
Zijad Salić, sudija koji vodi ovaj postupak, ističe da je oglas malo neobičan, ali da je reč o uobičajenoj proceduri kad se ne zna da li je osoba zaista umrla.
“Ukoliko osoba nije proglašena umrlom redovnim putem kod matičara, onda to rešava sud. Po Zakonu o vanparničnom postupku u Službenom glasniku moraju se pozvati osobe koje eventualno znaju nešto da se jave i ako je osoba živa, da to jave sudu i da pruže dokaze. Ako se pokaže da je osoba živa, onda se postupak obustavlja”, objasnio je sudija Zijad Salić.
Izvor: Kurir
The post HIT: Sud pozvao mrtvu ženu da mu se bez odlaganja javi! appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.