HIT NARUKVICE ZABRANJENE: Deci od šarenih gumica može da stane krv!

Izvor: Kurir, 10.Jul.2014, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HIT NARUKVICE ZABRANJENE: Deci od šarenih gumica može da stane krv!

Statistike govore da ih deca često gutaju i koriste ih kao praćke. Nemalo puta bilo je i razbijenih glava jer se deca u školskom dvorištu posvađaju čija je narukvica lepša ili optuže jedno drugo za krađu mustre?!

LONDON - Šarene narukvice od gumica koje su ovog leta apsolutni hit opasne su po zdravlje, tvrde britanski lekari opšte prakse.

Tu tvrdnju ozbiljno su shvatile tamošnje škole pa su zabranile nošenje ovog gumenog modnog detalja, a roditelji su upozoreni >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da nošenje takvih narukvica može deci da ošteti cirkulaciju.

Britanski mediji navode primer dečaka koji je zaspao s gumicama obmotanim oko prstiju koji su mu nedugo potom poplaveli. Statistike govore da deca ove gumice često gutaju kao i da ih u igrama u školi koriste kao praćke. Nemalo puta bilo je i razbijenih glava jer se deca u školskom dvorištu posvađaju čija je narukvica lepša ili optuže jedno drugo za krađu mustre?!

Lekari upozoravaju roditelje mlađe dece da pomno paze na svoje mališane koji lako mogu da progutaju gumicu i uguše se.

Kada je reč o pomami za pletenjem gumenih narukvica, imune nisu ostale ni brojne slavne ličnosti, a prodaja je doživela rekord kada ih je na ruku stavila britanska princeza Kejt.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.