HILJADE PIRANA NAPALO KUPAČE NA PLAŽI U BRAZILU

Izvor: Kurir, 16.Nov.2011, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HILJADE PIRANA NAPALO KUPAČE NA PLAŽI U BRAZILU

SAO PAULO - Jato od nekoliko hiljada pirana pojavilo se na jednoj popularnoj rečnoj plaži u zapadnom Brazilu, a u poslednje dve nedelje te opasne, krvoločne ribe napale su i povredile najmanje 15 ljudi.

Portparol opštinskih vlasti Kaseresa u državi Mato Groso Gonzaga Junior rekao je da pirane napadaju kupače na plaži Daveron na reci Paragvaj. Prema njegovim rečima, niko nije umro, ali su neki kupači ostali bez prstiju, a drugi bez delova nogu i članaka.

Junior je naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da su pirane česte u rekama na obodu grada, ali da je ovo prvi put da su se pojavile na plaži u samom Kaseresu. Na plaži Daveron postavljeni su veliki plakati koji upozoravaju kupače na pirane.

Pirane su slatkovodne ribe koje žive u rekama Južne Amerike. Poznate su po veoma oštrim zubima i velikom apetitu za meso.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napadi pirana na ljude u zapadnom Brazilu

Izvor: Blic, 16.Nov.2011

Jato od nekoliko hiljada pirana pojavilo se na jednoj popularnoj rečnoj plaži u zapadnom Brazilu, a u poslednje dve nedelje te opasne, krvoločne ribe napale su i povredile najmanje 15 ljudi...Portparol opštinskih vlasti Kaseresa u državi Mato Groso Gonzaga Junior rekao je da pirane napadaju kupače...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.