HAOS I U MAĐARSKOJ: Policija bacila suzavac na migrante, ograda besmislena

Izvor: Kurir, 26.Avg.2015, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HAOS I U MAĐARSKOJ: Policija bacila suzavac na migrante, ograda besmislena

Blizu srpske granice, u mestu Reske, oko 200 izbeglica htelo je da napusti prihvatni centar

BUDIMPEŠTA - Mađarska policija ispalila je danas suzavac na grupu od oko 200 migranata koja je pokušala da napusti prihvatni centar za izbeglice u mestu Reske, blizu srpske granice. Portparol policije Sabolč Senti izjavio je da su ti migranti odbijali da daju otiske prstiju i dodao da policija "pokušava da smiri situaciju, ali da oni i dalje viču", prenosi AFP.

Hungarian >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << police fire tear gas after unrest breaks out among migrants at reception centre in border area of Roszke pic.twitter.com/LhJBR4IqJA

Mađarska je suočena sa talasom migranata, koji prelaze južnu granicu, duže koje Mađari grade ogradu da bi se suprotstavili najgoroj izbegličkoj krizi od Drugog svetskog rata.

Migranti u mestu Reske, Foto: Fonet

Ogencija AP ocenila je da je podizanje ograde kako bi se zaustavio priliv migranata na srpsko-mađarskoj granici uzaludno. Granicu je u utorak prešlo 2.533 izbeglica i to je najveći broj migranata koji je u jednom danu ušao u Mađarsku iz Srbije od početka godine, saopštila je mađarska policija.  Policija je saopštila da je u utorak registrovan ulazak 2.093 migranta u Mađarsku.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

HAOS I U MAĐARSKOJ: Policija bacila suzavac na migrante, stiže i vojska

Izvor: Kurir, 26.Avg.2015

Blizu srpske granice, u mestu Reske, oko 200 izbeglica htelo je da napusti prihvatni centar..BUDIMPEŠTA - Mađarska policija ispalila je danas suzavac na grupu od oko 200 migranata koja je pokušala da napusti prihvatni centar za izbeglice u mestu Reske, blizu srpske granice. Portparol policije Sabolč...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.