Gvaido: Nema razgovora, diktatura ubila tu mogućnost

Izvor: RTS, 22.Jan.2020, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gvaido: Nema razgovora, diktatura ubila tu mogućnost

Venecuelanski opozicioni lider Huan Gvaido odbacio je mogućnost da učestvuje u razgovorima sa Nikolasom Madurom, nakon što je predsednik te zemlje pozvao na dijalog njegove vlade i SAD.
Gvaido je naveo da je "diktatorski način vladanja ubio tu priliku".

"Pokušali smo da razgovaramo nudeći vrlo jednostavno rešenje, zaista poštene izbore. Diktatura je blokirala tu priliku, kao i mnogo puta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ranije", rekao je Gvaido u intervjuu za Si-En-En.
On je optužio Madura da je odgovoran za katastrofu i humanitarno vanredno stanje u zemlji, kršenje ljudskih prava i korupciju.
Gvaido, samoproglašeni privremeni predsednik Venecuele, nalazi se na evropskoj turneji, suprotstavljajući se zabrani putovanja i rizikujući da završi u zatvoru, u novom pokušaju da zbaci Madura.
On planira da tokom turneje pozove evropske i američke lidere da prestanu da kupuju venecuelansko "krvavo zlato", kojim se, kako tvrdi, finansira Madurov režim i grupe koje su mu lojalne.
Gvaido se juče sastao sa britanskim premijerom Borisom Džonsonom, a sutra putuje u Davos, gde se nada da bi na marginama Svetskog ekonomskog foruma mogao da ima susret sa američkim predsednikom Donaldom Trampom.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"DIKTATURA UBILA TU PRILIKU" Gvaido odbio mogućnost razgovara sa Madurom

Izvor: Blic, 22.Jan.2020

Venecuelanski opozicioni lider Huan Gvaido odbacio je danas mogućnost da učestvuje u razgovorima sa Nikolasom Madurom, nakon što je predsednik te zemlje pozvao na dijalog njegove vlade i SAD, a američki državni sekretar Majk Pompeo odgovorio da pregovora neće biti ako se Maduro ne povuče s vlasti.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.