Guverner Teksasa: Obnova nakon uragana trajaće godinama

Izvor: Blic, 02.Sep.2017, 00:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Guverner Teksasa: Obnova nakon uragana trajaće godinama

Guverner Teksasa Greg Abot rekao je da će oporavak od uragana Harvi biti "višegodišnji projekat".

- To će biti ogroman projekat čišćenja - rekao je on za "Ej-Bi-Si".

On je rekao da su programi obnove već startovali u Hjustonu jer se nivo vode smanjio, ali spasilački timovi i dalje rade u obližnjem gradu Bomontu.

Zvaničnici u ovom gradu od oko 120.000 stanovnika u blizini granice sa Luizijanom, rekli su da je usled poplava došlo do nestanka vode >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za piće.

Američki predsednik Donald Tramp predložiće početnih 5,9 milijardi dolara za napore obnove, ali su vlasti Teksasa nagovestile da će biti potrebno više od 125 milijardi dolara.

U poplavama koje su usledile nakon uragana Harvi koji je pogodio Teksas i Luizijanu poginulo je 47 ljudi, a hiljade su ostale bez krova nad glavom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.