Izvor: RTS, 10.Avg.2021, 18:48

Guverner Njujorka Endrju Kuomo podnosi ostavku nakon optužbi za seksualno uznemiravanje

Guverner Njujorka Endrju Kuomo izjavio je da podnosi ostavku nakon optužbi za seksualno uznemiravanje 11 žena, prenosi Ej-Bi-Si njuz.
Enrdju Kuomo je izjavio da ostavka stupa na snagu za 14 dana.

"S obzirom na okolnosti smatram da je najbolji način na koji mogu pomoći ako se pomerim i pustim vladu da radi svoj posao, i zato ću to učiniti", rekao je Kuomo.
Kuomo je u obraćanju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u kome je najavio ostavku rekao da gleda svet "očima njegovih kćerki".
Rekao je da je često sa svoje tri kćerke gledao neke od priloga u medijima u kojima se detaljno navode optužbe protiv njega.
Naveo je da želi da one znaju da, kako je rekao, "njihov tata nije nikada namerno nepoštovao neku ženu".
"Njihov tata je pogrešio i izvinio se", rekao je Kuomo.
Kuoma će na mestu guvernera Njujorka zameniti njegova zamenica Kejti Houkul. Houkulova će postati prva žena na mestu guvernera te savezne države SAD, prenosi Si-En-En.
Guverner Njujorka Endrju Kuomo seksualno je uznemiravao najmanje jedanaest žena, a zatim se osvetio bivšem zaposlenom koji se javno požalio na njegovo ponašanje, stoji u izveštaju koji je prošle nedelje objavila državna tužiteljka Njujorka Leticija Džejms, navodi Si-En-Bi-Si.
Leticija Džejms je navela da je Kuomo uznemiravao sadašnje i bivše državne službenike, kao i brojne žene izvan državne vlade. Kancelarija državnog tužioca je o tome objavila i poduži izveštaj, prenosi Si-En-En.
Džejsmova je navela da je njena istraga otkrila da se Kuomo bavio "neželjenim i nesaglasnim dodirivanjem", da je davao komentare "sugestivne" seksualne prirode. Istakla je da je takvo ponašanje stvorilo "neprijateljsko radno okruženje za žene".
Istraga je obuhvatila 179 pojedinaca, a tužioci su pregledali 74.000 dokaza, rekla je Džejmsova.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Endrju Kuomo, Amerika i politika: Guverner Njujorka podneo ostavku posle istrage koja je potvrdila da je seksualno uznemiravao žene

Izvor: Danas, 10.Avg.2021

Reuters Guverner države Njujork Endrju Kuomo, podneo je ostavku pošto je nezavisnom istragom utvrđeno da je seksualno uznemiravao više žena. „Najbolji način da pomognem sada je da se sklonim u stranu“, rekao je Kuomo, dok je ponovio da poriče sve tvrdnje o uznemiravanju žena. Ostavka će...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.