Gutiereš izabrao nigeriskog generala da vodi istraživačku misiju u Siriji

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Sep.2019, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gutiereš izabrao nigeriskog generala da vodi istraživačku misiju u Siriji

Generalni sekretar UN Antonio Gutiereš izabrao nigerijskog generala da vodi misiju UN koja će u Siriji istraživati seriju napada na bolnice u poslednjem uporištu opozicije na severu zemlje.

Njegov portparol, Stefan Dižarik, je danas najavio da će tročlana misija početi sa radom 30. septembra, da će je voditi nigerijski general Čikadibia Obiakor i da su njeni članovi Dženet Slim iz Singapura i Mario Santosa >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Pais iz Portugala.

Dižarik je rekao da će komisija ispitivati činjenice o ovim napadima, da neće utvrđivati odgovornost, kao i da njeni nalazi neće biti objavljeni.

Gutijereš je najavio formiranje ove misije 1. avgusta, posle serije napada na bolnice u provinciji Idlib na severozapadu Sirije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Gutereš izabrao nigeriskog generala da vodi istraživačku misiju u Siriji

Izvor: Danas, 13.Sep.2019

Generalni sekretar UN Antonio Gutiereš izabrao nigerijskog generala da vodi misiju UN koja će u Siriji istraživati seriju napada na bolnice u poslednjem uporištu opozicije na severu zemlje.  Članak Gutereš izabrao nigeriskog generala da vodi istraživačku misiju u Siriji se pojavljuje prvo na...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.