Gutereš šalje ličnog izaslanika u Boliviju da pomogne u rešavanju krize

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Nov.2019, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gutereš šalje ličnog izaslanika u Boliviju da pomogne u rešavanju krize

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš odlučio je da pošalje ličnog izaslanika u Boliviju kako bi podržao napore na pronalaženju mirnog rešenja za političku krizu u toj zemlji.

Portparol UN Stefan Dižarik izjavio je da će izaslanik Žan Arno danas otputovati u Boliviju.

Arno je bio specijalni predstavnik UN u Kolumbiji, Gruziji, Avganistanu, Burundiju i Gvatemali.

Dižarik je kazao da Gutereš "ostaje duboko zabrinut zbog dešavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u Boliviji" i "ponavlja apel svim Bolivijcima da se uzdrže od nasilja i pokažu krajnju uzdržanost".

Portparol UN je naveo da su pre imenovanja Arnoa održane konsultacije s različitim stranama.

Dugogodišnji predsednik Bolivije Evo Morales podneo je ostavku u ponedeljak pošto ga je vojska pozvala da to uradi, posle višenedeljnih protesta podstaknutih spornim rezultatima predsedničkih izbora.

Morales se potom sklonio u Meksiko, a senatorka Henin Anjes proglasila se za predsednicu zemlje, čemu se suprotstavljaju brojne pristalice bivšeg predsednika.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Gutereš šalje ličnog izaslanika u Boliviju da pomogne u rešavanju krize

Izvor: Danas, 15.Nov.2019, 00:00

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš odlučio je da pošalje ličnog izaslanika u Boliviju kako bi podržao napore na pronalaženju mirnog rešenja za političku krizu u toj zemlji. Članak Gutereš šalje ličnog izaslanika u Boliviju da pomogne u rešavanju krize se pojavljuje prvo...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.