Guteres pozvao Iran da poštuje Sporazum o nuklearnom programu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Jul.2019, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Guteres pozvao Iran da poštuje Sporazum o nuklearnom programu

Generalni sekretar UN Antonio Guteres pozvao je Teheran da nastavi sa poštovanjem obaveza iz Sporazuma o nuklearnom programu Irana, saopštio je portparol generalnog sekretara Stefan Dižarik. On je rekao da je Guteres zabrinut time što je Iran prekršio svoje obaveze iz sporazuma, koji je sa svjetskim silama potpisan 2015. godine. "Takvi postupci Irana neće pomoći da se sačuva plan, niti će obezbijediti značajne ekonomske beneficije iranskom narodu. Ključno je da se ovom pitanju...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Gutereš pozvao Iran da poštuje sporazum

Izvor: Blic, 02.Jul.2019, 00:14

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš pozvao je Teheran da nastavi sa poštovanjem obaveza iz Sporazuma o nuklearnom programu Irana, saopštio je portparol generalnog sekretara Stefan Dižarik.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.