Izvor: B92, 01.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gruzija: Putin sa separatistima

Tbilisi, Moskva -- Gruzija optužila predsednika Rusije Vladimira Putina da se tajno sastao s gruzijskim separatisktičkin liderima.

Vlasti Gruzije su navele da se Putin sastao s liderima Abhazije i Južne Osetije, u subotu u Sočiju, na Crnom moru, gde boravi na odmoru. "To je otvorena podrška separatizmu", rekao je šef diplomatije Gruzije Đela Bežuašvili.

Portparol Kremlja izjavio je da ne može ni da potvrdi ni da demantuje te tvrdnje. Lideri Abhazije i Južne Osetije Sergej Bagapš i Edvard Kokojti bili su na listi zvanica iz inostranstva na forumu o investiranju održanom u petak u Sočiju, kom je prisustvovao i Putin.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.