Grupa koja je izvela napad u Briselu planirala novi napad na Francusku

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Apr.2016, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grupa koja je izvela napad u Briselu planirala novi napad na Francusku

Belgijske vlasti saopštile su danas da je teroristička organizacija koja je izvela napade u Briselu prvobitno planirala da sprovede još jedan napad na Francusku.

Belgijsko tužilaštvo je navelo da su počinioci napada bili "iznenađeni brzinom napretka u istrazi" i odlučili da umesto toga požure s napadom na Brisel.

U napadima 22. marta na briselskom aerodromu i u metrou ubijeno je 35 osoba.

Istražitelji su pronašli veze između terorističke ćelije >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koja je odgovorna za napade u Briselu i grupe koja je ubila 130 ljudi 13. novembra u Parizu.

Belgijske vlasti su u subotu saopštile da je Mohamed Abrini, osumnjičen za povezanost s napadima u Parizu, treći čovek koji je bio prisutan na aerodromu Zaventem u Briselu tokom napada u tom gradu.

Belgijsko tužilaštvo prethodno je u subotu podiglo optužnice protiv četiri osobe osumnjičene za napade u briselskom metrou i aerodromu 22. marta.

Među optuženima za "učešće u terorističkim delima" se nalaze, pored Abrinija, Osama K, Erve B.M. i Bilal E.M.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.