Grmalj Džordž najviši pas na svetu

Izvor: Glas javnosti, 24.Feb.2010, 07:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grmalj Džordž najviši pas na svetu

TUSON - Danska doga po imenu Džinovski Džordž (Giant George) ili kako ga još zovu Grmalj Džordž iz Tusona u američkoj saveznoj državi Arizona i zvanično je ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao najviši pas na svetu. Ovaj simpatični četvoronožac visok je, od šape do plećke, čitavih 1,09 metara i težak neverovatnih 113 kilograma, prenele su sve svetske agencije.

Kad se uspravi na zadnje noge, Džordž je visok 2,2 metra i viši je od svog vlasnika Dejvida Nasera (David Nasser). >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << On kaže da ni zvaničnici u Ginisovoj knjizi rekorda nisu mogli da poveruju u podatak o Džordžovoj visini, pa su poslali sudiju da lično premeri Džordža, objavio je Bi-Bi-Si, dodajući da Džinovski Džordž ima vlastiti veb-sajt i čak 20.000 prijatelja na "Fejsbuku". Britanska RTV mreža dodaje i da Džordž pojede 50,5 kilograma hrane mesečno.

Četvorogodišnji Džordž postao je rekorder pošto je rastom nadmašio najljućeg rivala po imenu Titan, dansku dogu iz San Dijega u Kaliforniji.

Džordžov vlasnik Dejvid kaže da njegov ljubimac spava u kući, u vlastitom krevetu, veličine bračnog, i dodaje da je u toku nedavnog putovanja avionom za Čikago, gde je gostovao u šouu Opre Vinfri, uživao na čak tri spojena sedišta, rezervisana samo za njega. Putnici su bili oduševljeni saputnikom, pa su u toku čitavog leta dolazili da ga pomaze i da se fotografišu sa ovim džinom među psima.

Pošto su pronašli najvišeg psa na svetu, zvaničnici Ginisove knjige rekorda sada kreću lov na nove rekordere - traže najmanjeg psa na svetu, psa s najdužim ušima, najstarijeg psa, najmanju mačku i najstariju mačku na svetu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.