Izvor: B92, 02.Apr.2009, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grenobl: Oslobođeni rukovodioci

Grenobl -- Direktor i još tri rukovodioca fabrike američke grupe "Katerpiler" u Grenoblu, koje su besni radnici držali zarobljene, oslobođeni su danas.

Njih četvorica, među kojima i direktor francuskog ogranka "Katerpilera" Nikola Polutnik, napustili su fabrički kompleks uz zvižduke i negodovanje oko 400 okupljenih radnika, od kojih su neki uzvikivali "Ostavka". Radnici su nešto ranije rekli da će osloboditi direktore, a potom nastaviti pregovore.

Prema rečima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jednog zaposlenog, uprava je predložila da pregovori traju nedelju dana.

Vodiće se pregovori o povećanju globalnog socijalnog plana, održavanju fabrike i smanjenju broja radnika koji bi trebalo da budu otpušteni. Za sada je predviđeno da budu otpuštena 733 radnika.

Uprava je prihvatila i da plati tri dana štrajka, što je ocenjeno kao "istorijska" odluka.

Direktor i još tri rukovodioca fabrike u Grenoblu, koja zapošljava 2.800 radnika, bili su od juče ujutru zarobljeni u svojim kancelarijama.

Francuski predsednik Nikola Sarkozi rekao je jutros kako je prihvatio da razgovara sa zaposlenima.

Ovo je treći slučaj u Francuskoj da radnici zarobe direktore nakon što su to uradili zaposleni u francuskim ograncima fabrika "Soni" i "3M".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.