Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Maj.2020, 13:07

Grčka ušla u drugu fazu ukidanja mera ograničenja tokom pandemije

Grčka je ušla u drugu fazu ukidanja mera ograničenja ponovnim otvaranjem preostalih maloprodajnih radnji koje su zatvorene u martu i srednjih škola za učenike završnih razreda, objavile su danas vlasti te zemlje

Tržni centri i robne kuće ostali su zatvoreni, dok su neke radnje, kao što su optičarske, bile otvorene u prvoj fazi.

Sva ostala maloprodajna preduzeća, uključujući prodavnice odeće >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i kozmetičkih proizvoda ponovo su otvorene jutros, primenjujući mere fizičkog distanciranja kako bi se sprečilo ponovno širenje virusa.

Prodavnice moraju shodno njihovoj veličini da ograniče broj kupaca u svakom trenutku.

Studenti završnih godina srednjih škola vratili su se danas u škole, dok će se ostali srednjoškolci i osnovci vratiti sledeće nedelje.

Grčka je mere ograničenja uvela u ranoj fazi što je dovelo do zadržavanja broja mrtvih i teško zaraženih na niskom nivou.

Zdravstvene vlasti u Grčkoj su juče saopštile da tog dana nije zabeležen nijedan smrtni slučaj kao posledica virusa, dok je šest novih osoba zaraženo.

Grčka, zemlja sa skoro 11 miliona stanovnika, do sada je imala više od 2.700 zaraženih od početka pandemije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Grčka ušla u drugu fazu ukidanja mera ograničenja tokom pandemije

Izvor: Danas, 11.Maj.2020

Grčka je ušla u drugu fazu ukidanja mera ograničenja ponovnim otvaranjem preostalih maloprodajnih radnji koje su zatvorene u martu i srednjih škola za učenike završnih razreda, objavile su danas vlasti te zemlje.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.