Grčka postigla dogovor o razmeni obveznica s investitorima

Izvor: Blic, 09.Mar.2012, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka postigla dogovor o razmeni obveznica s investitorima

Atina - Vlada Grčke, koja se nalazi u dužničkoj krizi, potvrdila je danas da je postignut dogovor o razmeni obveznica sa privatnim investitorima, zahvaljujući kome bi trebalo da smanji dugove.

Grčko ministarstvo finansija saopštilo je da je sporazum prihvatilo 85,8 odsto domaćih kreditora, dok je medju manjinskim, stranim investitorima dogovor prihvatilo njih 69 odsto, javio je britanski Bi-Bi-Si (BBC).

Vlada je, medjutim, produžila rok do koga strani kreditori >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mogu da se pridruže dogovoru do 23. marta.

Dosadašnjim dogovorom obuhvaćeno je 172 milijarde evra duga, a investitori će preuzeti ukupni gubitak od najviše 74 odsto.

Grčka ima obavezu da sprovede zamenu obveznica pre nego što dobije drugi paket pomoći od EU, Evropske centralne banke i MMF-a.

Povezane vesti: Predlog: Grčka da proda ostrva Turskoj ECB za zamenu starih grčkih obveznica novim Program zamene grčkih obveznica produžen i nakon 2020.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčka postigla dogovor sa privatnim kreditorima

Izvor: GdeInvestirati.com, 09.Mar.2012

Vlada Grčke potvrdila je da je postignut dogovor o razmeni obveznica sa privatnim kreditorima. Opširnije..

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Sarkozi: Problem Grčke riješen

Izvor: Capital.ba, 09.Mar.2012

NICA, Francuski predsjednik Nikolas Sarkozi rekao je danas da je riješena grčka dužnička kriza, nakon što je Atina postigla dogovor o razmjeni obveznica sa privatnim kreditorima. 'Želim da kažem da ..

Nastavak na Capital.ba...

Papadimos: Dogovor o restrukturiranju duga istorijski uspeh

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Mar.2012, 10:30

Grčki premijer Lukas Papadimos nazvao je sporazum postignut s privatnim kreditorima po kome Grčka dobija otpis duga od 105 milijardi evra "istorijskim uspehom", u televizijskom obraćanju naciji u petak uveče. "Prvi put Grčka ne dodaje, nego skida teret duga sa leđa svojih građana", rekao je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.