Grčka: Blokada autoputa zbog naseljavanja migranata u lokalni hotel

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Sep.2020, 21:34

Grčka: Blokada autoputa zbog naseljavanja migranata u lokalni hotel

Nekoliko stotina stanovnika jednog primorskog odmarališta u centralnoj Grčkoj nakratko je danas blokiralo glavni autoput u znak protesta zbog smeštaja dece i tinejdžera migranata u lokalni hotel.

Policija je saopštila da nije intervenisala i da se blokada koja je trajala manje od sat vremena, završila mirno.

Protest se dogodio oko 170 kilometara severozapadno od Atine u blizini grada Kamena >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Vourla, gde je smeštena grupa maloletnika bez pratnje.

Demonstranti, kojima se pridružio i gradonačelnik grada, blokirali su saobraćaj na autoputu ka Atini, izražavajući zabrinutost da bi migranti mogli da budu zaraženi Kovidom-19.

kako bi izbegli prenatrpanost izbegličkih kampova ove nedelje je 36 dece i tinejdžera prebačeno na kopno sa ostrva Kos i Leros.

Vlada kaže da su migranti koji su preseljeni na kopnom testirani na novi koronavirus.

Ranije ovog meseca, požar je uništio najveći grčki izbeglički kamp na ostrvu Lezbos, nekoliko dana nakon što je uvedena blokada zbog izbijanja zaraze u kampu.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Grčka: Blokada autoputa zbog naseljavanja migranata u lokalni hotel

Izvor: Beta, 23.Sep.2020

Nekoliko stotina stanovnika jednog primorskog odmarališta u centralnoj Grčkoj nakratko je danas blokiralo glavni autoput u znak protesta zbog smeštaja dece i tinejdžera migranata u lokalni hotel.Policija je saopštila da nije intervenisala i da se blokada koja je trajala manje od sat vremena, završila...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.