Izvor: Blic, 13.Okt.2016, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Granatirana ruska ambasada u Damasku

Ruska ambasada u Damasku granatirana je u sredu, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova, ocenivši da je u pitanju teroristički napad.

Ministarstvo navodi da je jedna od granata, koje je ispaljena iz oblasti koju kontrolišu pobunjenici, eksplodirala u blizini stražarskog mesta ispred ambasade, dok je druga odjeknula u blzini ulaza konzularne službe.

U napadu niko od osoblja ambasade nije povređen, a materijalna šteta se utvrđuje.

"Potvrđujemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da će se nastaviti ruska dosledna politika beskompromisne borbe protiv terorista u Siriji", poručilo je rusko ministarstvo, osuđujući ovaj napad, preneo je Rojters.

Agencija Tas s navodi da je oblast u Damasku, gde se nalazi ruska amabasada granatirana dva sata.

"Od 11.30 sati, 12. oktobra, oblast gde se nalazi ruska ambasada u Damasku granatirana je iz opštine Džobar, koju kontrolišu ekstremisti", navelo je rusko ministarstvo.

Navodi se i da je jedna granata završila na krovu lokalne škole, nedaleko od ruske diplomatske misije, ali ona nije eksplodirala.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Moskva: Granatirana ruska ambasada u Damasku

Izvor: B92, 13.Okt.2016

Ruska ambasada u Damasku granatirana je u sredu, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova, ocenivši da je u pitanju teroristički napad. Ministarstvo navodi da je jedna od granata, koje je ispaljena iz oblasti koju kontrolišu pobunjenici, eksplodirala u blizini stražarskog mesta ispred ambasade,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.