Gradonačelnik u pritvoru zbog imigracije, u Rimu protest

Izvor: N1 televizija, 02.Okt.2018, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik u pritvoru zbog imigracije, u Rimu protest

Načelnik mesta na jugu Italije, poznat po svom inovativnom pristupu pružanja dobrodošlice tražiocima azila, završio je u kućnom pritvoru jer je navodno favorizirao ilegalnu migraciju, što je razljutilo njegove pristalice ali je obradovalo protivimigrantskog ministra unutrašnjih poslova Matea Salvinija.

Domeniko Lukano (60), načelnik Riačea, srednjovekovnog mesta u italijanskoj siromašnoj regiji Kalabriji, završio je u kućnom pritvoru u ranim jutarnjim satima koji mu >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je odredila finansijska policija, saopštilo je lokalno tužilaštvo.

U saopštenju se navodi da su Lukano i njegov partner Tesfahun Lemlem organizovali ugovorene brakove s "posebnom bezobzirnošću" između lokalnih stanovnika i imigrantkinja, te da su uspostavili "jednostavne ali efektne" sisteme u svrhu zaobilaženja pravila za migrante da im se odobri ulazak u Italiju.

Lemlemu je bilo zabranjeno da živi na području tog mesta, dodaje se.

Tužilaštvo ga takođe optužuje za prevare u upravljanju otpadom na lokalu i navodi da će šira istraga istražiti i moguću zloupotrebu javnih sredstava.

Riače je završio na naslovnicama zbog pružanja dobrodošlice hiljadama migranata pod Lukanovom vlašću i njihove integracije u društvo, kao i porasta broja ruralnog stanovništva koji je bio u padu.

Više od 300 od 2.000 stanovnika Riačea trenutno su imigranti, rekao je za Rojters zamenik načelnika Đuzepe Đervazi.

U Rimu je danas održan skup u znak podrške pritvorenom zvaničniku, na kojem je više stotina ljudi poručilo vlastima "Uhapsite nas sve" i "Solidarnost nije greh".

Roma. Adesso.#iostoconMimmoLucano#IostoconRiacepic.twitter.com/9ZFYMJr2RR

#EyesOnIdlib is following what is happening in #Riace, Italy.

Hoping Mimmo Lucano would be released soon if his crime has been to love people from all around the world.

Eyes on Humanity. Power to the good people #iostoconMimmoLucano#IostoconRiacepic.twitter.com/aM7CIGSb8o

‼️Hundreds of Italian citizens now in Rome (Piazza dell'Esquilino) to show their solidarity to #Riace mayor #MimmoLucano and say NO to closed borders. Send your message of support! We welcome migrants!

#iostoconRiace#iostoconmimmolucano#FreeMimmoLucanopic.twitter.com/7itPkKaZH5

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.