Gradonačelnica Kemnica tvrdi da je grad bezbedan za strance

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Avg.2018, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnica Kemnica tvrdi da je grad bezbedan za strance

Gradonačelnica Kemnica Barbara Ludvig pokušala je danas da uveri inostrane turiste, studente i investitore da je taj gradić na istoku Nemačke bezbedan, uprkos nedavnim nasilnim protestima krajnih desničara.

Ludvig je novinarima rekla da "u ovom trenutku ima mnogo neizvesnosti i straha na raznim stranama", posle nereda podstaknutih ubistvom jednog Nemca za koje su osumnjičeni migranti, navodi Asošiejted pres.

"Jasno ćemo reći narednih nedelja i meseci da strani >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << studenti i investitori imaju svoje mesto u ovom gradu i da će biti bezbedni ovde", navela je Ludvig.

U nedelju je na gradskom festivalu nožem izboden 35-godišnji Nemac koji je preminuo u bolnici, a zbog tog zločina uhapšeni su 22-godišnji Iračanin i 23-godišnji Sirijac. Policija nije saopštila detalje, ali je demantovala glasine da je sukob izbio jer je ubijeni Nemac štitio svoju partnerku.

Desničari su zbog tog ubistva protestovali odmah u nedelju, a u ponedeljak uveče su se sukobili sa levičarima, okupljenim na kontrademonstracijama. Tada je povređeno 20-ak ljudi.

Uzvici neonacista "Stranci napolje" na protestu u ponedeljak povećali su zabrinutost gradskih kompanija i Tehnološkog univerziteta u Kemnicu na kojem stranci čine veliki procenat studenata.

Sinoć je oko 1.000 neonacista ponovo protestovalo u Kemnicu zbog migrantske politike nemačke kancelarke Angele Merkel, ovaj put bez incidenata, a za sutra je najavljen novi skup desničarske Alternative za Nemačku (AfD) i antiimigracionog pokreta Pegida.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.