Grabar Kitarović čestitala Pahoru na izbornoj pobjdi

Izvor: Blic, 13.Nov.2017, 01:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grabar Kitarović čestitala Pahoru na izbornoj pobjdi

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović čestitala je slovenskom predsedniku Borutu Pahoru na izbornoj pobedi rekavši da se samo saradnjom i razgovorima mogu rešiti otvorena pitanja u odnosima dveju zemalja.

Grabar-Kitarović je uverena da će nastaviti zajednički raditi na jačanju odnosa Hrvatske i Slovenije, važnih partnera u EU-u, NATO-u i jugoistočnoj Evropi.

"Držim kako samo obostranom saradnjom i otvorenim razgovorima možemo rešiti i preostala pitanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u našim bilateralnim odnosima, rekla je predsednica. Partnerstvo Hrvatske i Slovenije u jugoistočnoj Evropi i naše vođstvo Procesa Brdo-Brioni od velike je važnosti za osiguravanje stabilnosti i napretka našeg jugoistočnog susedstva kao i za dovršenje projekta evropskih i evroatlantskih integracija u tom području", poručila je Grabar Kitarović i pozvala Pahora u u službeni posetu Hrvatskoj.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.