Izvor: RTS, 29.Nov.2021, 20:48

Gori fabrika u prestonici Čilea, oblak toksičnog dima nad gradom

Zbog velikog požara u jednoj fabrici, nad čileanskom prestonicom Santijagom nadvio se oblak gustog sivog dima pa su pojedini avionski letovi preusmeravani, a škole i vrtići zatvoreni.
Požar je izbio u fabrici građevinskog materijala u opštini Kilikura u severnom delu Santijaga, a na video-snimcima objavljenim na društvenim mrežama vidi se stub crnog dima koji se izvija u nebo i širi nad gradom nošen vetrom, prenosi Rojters.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izveštaju vatrogasne službe i kancelarije za bezbednost međunarodnog aerodroma u Santijagu navodi se da dim nije uticao na rad terminala, ali se i potvrđuje da su neki avioni koji lete sa juga ka severu zemlje bili preusmereni, prenela je lokalna štampa.
"Savet je da se ljudi ne izlažu dimu i da zatvore prozore. Ako se pojave određene zdravstvene smetnje trebalo bi da se jave najbližoj zdravstvenoj ustanovi", rekao je Migel Munjoz, regionalni direktor Nacionalne kancelarije za vanredne situacije (Onemi).
Munjoz je u razgovoru sa novinarima upozorio da su sve vrste dima toksične i da će uticaj zagađenosti na ljudsko zdravlje zavisiti najviše od izloženosti i koncentracije dima, apelujući na građane da izbegavaju fizičke aktivnosti na otvorenom.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Gust toksični dim se širio iznad grada; veliki požar u fabrici u Čileu VIDEO

Izvor: B92, 30.Nov.2021, 00:33

Santijago -- Zbog ogromnog požara u jednoj fabrici na Santijagom se nadvio oblak gustog sivog dima zbog čega su neki avionski letovi preusmeravani...Škole i dečiji vrtići u prestonici Čilea su zatvoreni...Požar je izbio u fabrici građevinskog materijala u opštini Kilikura u severnom delu Santjaga,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.