Goreo najveći Zoo vrt u Evropi; Spaseno 50 životinja

Izvor: B92, 27.Jun.2023, 10:49

Goreo najveći Zoo vrt u Evropi; Spaseno 50 životinja

Rostov -- Oko 50 životinja, uključujuci zečeve, pacove i zmije, spaseno je iz požara u zoološkom vrtu u ruskom gradu Rostovu na Donu.

Zamenik šefa gradske službe za traganje i spasavanje Jaroslav Gladčenko je novinarima rekao da je osoblje koje se nalazilo u zgradi u trenutku kada je izbio požar odmah evakuisano, a da su nakon toga evakuisane i životinje i da je spaseno do 50 životinja, preneo je Tass.

Požar na krovu objekta u kojem se nalaze terarijum, muzej >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i egzotarijum prijavljen je u 18:33 sati po lokalnom vremenu u ponedeljak, a vatra je zahvatila 300 kvadratnih metara.

Regionalno tužilaštvo pokrenulo je istragu o poštovanju standarda zaštite od požara.

Zoološki vrt u Rostovu na Donu je jedan od najvecih u Rusiji i Evropi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.