Gorbačov: Klizimo u Treći svetski rat

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Feb.2016, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gorbačov: Klizimo u Treći svetski rat

Poslednji lider Sovjetskog saveza Mihail Gorbačov izjavio je da svet prolazi kroz veoma opasnu fazu i da mu u najmanju ruku preti novi hladni rat i ocenio da goruće probleme nije moguće rešiti oružanom borbom i militarizacijom, već konstruktivnom politikom i dijalogom.

Živimo u veoma opasnom periodu. Svet klizi ka novom hladnom ratu u kojem se niko neće predati. Sve su to gluposti. Neophodno je samo jedno — baviti se svetskom i konstruktivnom politikom, poručio je Gorbačov >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u intervjuu za rusku televiziju "Ren".

Prema njegovom mišljenju, kako stvari stoje treći svetski rat je već počeo, budući da se koristi oružje za masovno uništenje, kao i nuklearno oružje.

Troše se ogromne sume novca na naoružanje. Ponavlja se sve ono što nas je jednom dovelo do propasti. Neophodno je to zaustaviti, jer se pojavljuju nove zemlje koje imaju oružje, istakao je Gorbačov, prenosi Sputnik.

On je upozorio i da se Ujedinjene nacije sve manje bave procesima pronalaska mirnog rešenja, iako je neophodno iskoristiti tu instituciju kako bi se napravio pomak ka opstanku čovečanstva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.