Gola protiv silovatelja! FOTO

Izvor: Mondo, 09.Jan.2016, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gola protiv silovatelja! FOTO

Švajcarska umetnica izvela je "goli performans" izražavajući nezadovoljstvo masovnim seksualnim napadima na žene u centru Kelna, ali i drugim evropskim gradovima u novogodišnjoj noći.

Swiss artist #MiloMoire goes naked near #koelnbhf to stress emancipation after recent NYE events @Ruptlypic.twitter.com/e9SQXyI8lg

— bart biesemans (@bart_bies) January 8, 2016

U novogodišnjoj noći policiji u Kelnu je prijavljeno više od 100 seksualnih napada.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />Umetnica Milo Moire u znak protesta je skinula odeću i gola stala ispred gradske katedrale u centru Kelna.

Prema najnovijim informacijama, policija u Kelnu pokrenula je 379 slučajava u kojima su žene zlostavljanje u novogodišnjoj noći u tom gradu.



Izvor: YouTube

Većinu osumnjičenih za ta krivicna dela čine tražioci azila ili ilegalni imigranti.

U fokusu istražnih postupaka kriminalističke policije su uglavnom ljudi iz država iz severne Afrike, navedeno je u saopštenju policje, preneo je AFP.

U Kelnu su danas protestovali nezadovoljni građani, a policija ih je rasterala vodenim topovima. O tome više pročitajte OVDE.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.