Godinu dana zatvora za autora filma Nevinost muslimana

Izvor: Press, 08.Nov.2012, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godinu dana zatvora za autora filma "Nevinost muslimana"

Autor filma "Nevinost muslimana", koji je izazvao buru antiameričkih protesta širom muslimanskog sveta, osuđen je danas na godinu dana zatvora jer je prekršio uslovnu kaznu

Mark Baselej Jusef će kaznu služiti u federalnom zatvoru pošto je danas priznao da je prekršio odredbe uslovne kazne, koja mu je izrečena 2010. zbog bankarske prevare, preneo je AFP.

Jusuf (55), koji se pominjao pod imenom Nakula Baselej Nakula, ili Sem Basil, autor je spornog filma, u kome se vređa prorok Muhamed, a koji je u septembru izazvao talas antiameričkih protesta širom muslimanskog sveta u kojima je više osoba izgubilo život.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.