Gibanicijada u Ašanji za vikend

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jun.2019, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gibanicijada u Ašanji za vikend

Predstojećeg vikenda, u Ašanji će biti održana XI Gibanicijada, koju i ovoga puta organizuje Turistička organizacija opštine Pećinci u saradnji sa Savetom mesne zajednice Ašanja, dok je pokrovitelj manifestacije već tradicionalno pećinačka lokalna samouprava.

Posetioce Gibanicijade očekuje bogat sportski i kulturno-umetnički program koji počinje već u petak, turnirom u malom fudbalu na ašanjskim sportskim terenima, subota je rezervisana za kulturno - zabavni program >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dok će, već po tradiciji, centralna manifestacija biti održana u nedelju 9. juna, kada će se Ašanjom raširiti miris gibanice.

PROGRAM:

Petak, 7.06.2019. godine

- 18 časova – Turnir u malom fudbalu na sportskim terenima u Ašanji

Subota, 8.06.2019. godine

- 18 časova – Turnir u basketu na sportskim terenima u Ašanji

- 20 časova – Kulturno-zabavni program na bini u centru sela:

U programu učestvuju: Učenici OŠ "Dušan Vukasović Diogen" iz Ašanje, KUD "Kupinik" iz Kupinova, KUD "Svitac" iz Deča, KUD "Bečmen" iz Petrovčića, Anastasija Maksić, vokalni solista iz Ašanje.

- 21 čas – rok koncert benda "Matriks" iz Ogara

Nedelja, 9.06.2019. godine – centralna manifestacija

- 11 časova – Svečano otvarnje manifestacije,

- Kulturno-zabavni program u kome učestvuju učenici OŠ "Dušan Vukasović Diogen" iz Ašanje, KUD "Kupinik" iz Kupinova, KUD "Pećinci" iz Pećinaca, KUD "Izvor" iz Donjeg Tovarnika, KUD "Svitac" i Pevačka grupa "Svitac" iz Deča, KUD "Iskon" iz Šimanovaca, KUD "Žarkovac" iz Žarkovaca, mladi recitarori: Lea Graovac, Ana Milićević, Ivan Milićević i vokalna solistkinja Anastasija Maksić.

- Takmičenje za najukusniju gibanicu, najbolji tradicionalni sremski slatki kolač i najlepšu poštavku u etno maniru na štandovima udruženja žena iz Srema i čitavog regiona.

- 13 časova – proglašenje pobednika i dodela pehara.

- 13.30 – ručak za sve učesnike manifestacije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.