Izvor: B92, 13.Feb.2009, 03:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Genetski test dece doseljenika

Pariz -- Francuska je najavila da će uskoro uvesti spornu meru genetske provere srodstva između doseljenika i dece koja dolaze iz inostranstva da bi im se pridružila.

Francuski ministar za doseljavanje Erik Beson je rekao u četvrtak televiziji LCI da će u roku od dva meseca potpisati dozvolu za dobrovoljno testiranje čiji je cilj da se potvrdi autentičnost porodičnih veza među doseljenicima.

Ta mera je bila u središtu spora oko zakona o doseljavanju čiji je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << cilj smanjenje broja dece koja dolaze u Francusku da bi se pridružila roditeljima-doseljenicima što je veliki izvor ukupnog povećanja broja doseljenika. Zakon je prihvaćen 2007. godine, ali genetsko testiranje još nije primenjeno.

Grupa koja se bori protiv diskirimanicje, "SOS rasizam" je odmah kritikovala Besonovu najavu kao "iznenađujuću".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.