Gejts: Lek i vakcina da budu dostupni ne samo onom ko plati

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2020, 13:48

Gejts: Lek i vakcina da budu dostupni ne samo onom ko plati

Milijarder i filantrop Bill Gates apelovao je danas da lekovi za kovid-19 i potencijalna vakcina budu dostupni zemljama i ljudima kojima su najpotrebniji, a ne "onome ko više plati", rekavši da će oslanjanje na tržišne uslove produžiti smrtonosnu pandemiju.

"Ako jednostavno dopustimo da lekovi i vakcina odu onome ko najviše plati, umesto ljudima i mestima gde su najpotrebniji, imaćemo dužu, nepravedniju i smrtonosniju pandemiju", rekao je osnivač Majkrosofta u video poruci >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << objavljenoj tokom virtuelne konferencije na temu korona virusa koju je organizovalo Međunarodno društvo za borbu protiv AIDS-a.

"Lideri treba da donesu ove teške odluke o distribuciji koja se bazira na jednakosti, a ne samo na faktorima koje određuje tržište", istakao je Gejts, prenosi Hina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bil Gejts optimista u vezi sa suzbijanjem korona virusa

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Jul.2020

Američki filantrop i milijarder Bil Gejts rekao je danas da je "optimista u vezi sa suzbijanjem bolesti KOVID-19", i pozvao je da se lekovi i vakcina - kada je bude, rasporede onima kojima su najviše potrebni, a ne onima koji nude najviše novca..."Ako pustimo da lekovi i vakcine idu onima koji nude...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.