Gejts: Berluskoni više para daje za šminku nego siromašnima

Izvor: Blic, 29.Jan.2010, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gejts: Berluskoni više para daje za šminku nego siromašnima

Kosa i vlasište Silvija Berluskonija bili su danas "kolateralna" šteta u napadu Bila Gejtsa na Italiju koju je kritikovao zbog male pomoći siromašnima u svetu.

Odgovarajući na pitanja nemačkih novinara, osnivač Majkrosofta koji je poznat kao i veliki filantrop, kazao je da se Italija nalazi na njegovoj "sramnoj listi" donatora.

"Dragi Silvio, žao mi je što ti otežavam stvari, ali ti zaista ne mariš za siromašne u svetu", rekao je Gejts.

Aludirajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na Berluskonijevu sujetu u vezi sa spoljnim izgledom, Gejts je listu "Zidojče cajtug" izjavio da "bogati ljudi troše mnogo više novca da bi rešili vlastite probleme, kao što je ćelavost na primer, nego na borbu protiv malarije".

U godišnjem izveštaju koji je objavila Fondacija Bila Gejtsa i njegove supruge Melinde, stoji da je Italija u 2009. prepolovila već ionako skromnu pomoć siromašnim zemljama i time postala jedna od najškrtijih evropskih nacija. Gejtsova opaska usledila je samo nekoliko dana nakon što su u italijanskim medijima osvanule fotografije na kojima se vidi da u Berluskonijevom slučaju transplantacija kose nije baš najbolje uspela.

Nedavno snimljene fotografije pokazuju Italijanskog premijera i tajkuna sa bujnom frizurom prilikom dolaska na jedno venčanje, a zatim sa prilično proređenim vlastištem samo nekoliko dana kasnije ispred bolnice u Milanu. Reporteri su snimili bledog i umornog 73-godišnjeg premijera na ulazu u bolnicu San Rafaele gde je došao radi pregleda povreda zadobijenih u decembru kada ga je jedan čovek napao statuetom Milanske katedrale.

Hirurg koji je 2004. godine Berluskoniju obavio transplantaciju kose izjavio je listu "Fato" da je italijanski lider verovatno izgubio kosu usled stresa. Jedan drugi lekar je, međutim, naveo da tog dana Berluskoni jednostavno nije upotrebio praškove, kreme, šminku i sprejeve koje mora da koristi kako bi prikrio ćelavost jer transplantacija nije uspešno obavljena.

Italijanski premijer je zapravo morao da se odrekne svoje uobičajene šminke kako bi lekari mogli da mu pregledaju povrede.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bil Gejts: Berluskoni neosetljiv na siromaštvo u svetu

Izvor: SrbijaNet.rs, 29.Jan.2010

Kosa i vlasište Silvija Berluskonija bili su danas "kolateralna" šteta u napadu Bila Gejtsa na Italiju koju je kritikovao zbog male pomoći siromašnima u svetu. Odgovarajući na pitanja nemačkih novinara, osnivač Majkrosofta koji je poznat kao i veliki filantrop, kazao je da se

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.