Gebrejesus: Teško je boriti se protiv virusa u podeljenom svetu

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Jun.2020, 21:32

Gebrejesus: Teško je boriti se protiv virusa u podeljenom svetu

Direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adhanom Gebrejesus rekao je danas da je "iskreno zabrinut" zbog podela koje je pandemija koronavirusa stvorila širom sveta i unutar zemalja, nazivajući to "nevidljivim malim virusom koji izaziva haos".

On je na konferenciji za novinare rekao da je novi koronavirus "veoma opasan i da je veoma teško boriti se protiv njega u podeljenom svetu".

Upoređujući trenutnu epidemiju sa razornom pandemijom španske groznice, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pre više od jednog veka, Tedros je pozvao države "bolje sarađuju i da izvuku pouke iz istorije".

Šef SZO je kao pozitivan primer naveo "nacionalno jedinstvo" u Finskoj gde vlast i opozicija zajedno rade na identifikovanju problema i pronalaženju rešenja, o čemu je danas razgovarao telefonom sa finskom premijerkom Sanom Marin.

Tedros je napomenuo da su milioni ljudi izgubili život ili posao zbog pandemije, što je veoma poražavajuće.

"To mora da se zaustavi, ali biće teško u podeljenom svetu", rekao je Gebrejesus.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

SZO zabrinuta zbog podela širom sveta koje koronavirus stvara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2020

Šef Svetske zdravstvene organizacije SZO) Tedros Adanom Gebrejesus izjavio je danas da je "istinski zabrinut" zbog podela koje je korona virus stvorio širom sveta i unutar pojedinih zemalja, nazivajući ga "nevidljivim ali veoma malim virusom koji izaziva rasulo“..."Svet nikada nije video ovako nešto...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.