GROM SPRŽIO TURISTE: Četvoro mrtvih na Tatrama

Izvor: Mondo, 22.Avg.2019, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GROM SPRŽIO TURISTE: Četvoro mrtvih na Tatrama

Najmanje tri osobe su poginule, a 22 povređene u Poljskoj u snažnom nevremenu koje je danas pogodilo Tatre, a još jedna osoba je poginula na slovačkoj strani tog planinskog venca.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Kako je javila privatna stanica TVN24, pozivajući se na svedoke, grom je udario grupu turista na vrhu Gevont, koji je visok 1.894 metara.

Nevreme je počelo iznenada, posle sunčanog jutra.

Tragedija kod Pančeva: Šok posle smrti >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dečaka

"Suočavamo se s teškom situacijom", izjavio je za TVP Info šef poljske volonterske službe za spasavanje.

Turistima koji se penju na Gevont cilj je uglavnom da stignu do vrha, gde je 1901. godine postavljen 15 metara visok gvozdeni krst. Veruje se da taj krst privlači munje, naveo je Rojters.

PLAŠITE se gromova? OVAKO vam neće NIŠTA

Istovremeno, dvadesetak spasilaca pokušava da spase dve osobe koje su ostale zarobljene u pećini u poljskim Tatrama pošto je prolaz koji vodi ka izlazu iz pećine poplavljen.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grom udario u grupu turista u Poljskoj, ima mrtvih

Izvor: B92, 22.Avg.2019

Najmanje tri osobe su poginule, a 22 povređene u Poljskoj u snažnom nevremenu koje je pogodilo Tatre...Još jedna osoba je poginula na slovačkoj strani tog planinskog venca...Kako je javila privatna stanica TVN24, pozivajući se na svedoke, grom je udario grupu turista na vrhu Gevont, koji je visok...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.