GLAD U SOMALIJI!

Izvor: Kurir, 21.Jul.2011, 08:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GLAD U SOMALIJI!

MOGADIŠ - Gladuje 10 miliona ljudi! Ujedinjene nacije juče su i zvanično proglasile glad u južnom delu Somalije, a to je uzrokovala najveća suša u poslednjih 60 godina. Situaciju pogoršavaju sukobi koji besne zemljom, ali i somalijska ekstremistička grupa povezana sa Al Kaidom koja je

MOGADIŠ - Gladuje 10 miliona ljudi!

Ujedinjene nacije juče su i zvanično proglasile glad u južnom delu Somalije, a to je uzrokovala najveća suša u poslednjih 60 godina. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Situaciju pogoršavaju sukobi koji besne zemljom, ali i somalijska ekstremistička grupa povezana sa Al Kaidom koja je ograničila pristup humanitarnoj pomoći sa zapada.

Nedeljno više od 5.000 Somalaca beži u susednu Keniju i Etiopiju. Da situacija bude gora, glađu je pogođeno i stanovništvo Kenije, Etiopije, Džibutija i Ugande, što znači da trenutno gladuje više od 10 miliona ljudi.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.