G20 priznale povezanost klimatskih promena i siromaštva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jul.2021, 10:08

G20 priznale povezanost klimatskih promena i siromaštva

Prvi put u istoriji, najbogatije zemlje članice grupe G20, priznale su povezanost klimatskih promena, okoline, energije i siromaštva, izjavio je italijanski ministar za ekološku tranziciju Robertlo Čingolani.

On je na ministarskoj konferenciji o zaštiti životne sredine u Napulju rekao da je zajedničko saopštenje rezultat višemesečnih pregovara koji su predhodili konferenciji, što, kako kaže, govori da se ne radi o epizodnom dokumentu već trasiranju ponašanja velikih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prema okolini, u budućnosti, prenosi Ansa.

Grad Napulj je zbog konferecije "pod opsadom", policija i karabinjeri osiguravaju učesnike, a deo grada je proglašen crvenom zonom, što znači da je nepristupačan u dane samita za građane.

Ipak jedna grupa demonstranata, aktivisti no-global, ambijentalisti, studenti, grupe koje se okupljaju u socijalnim centrima uspeli su da se probiju u crvenu zonu i razviju transparent "Stop G20. Hoćemo rad i zdravlje. Vreme je za revoluciju".

Drugi deo demonstranata je na kratko blokirao važan saobraćajni čvor u gradu i ulaz u rafineriju. Nije bilo ozbiljnijih sukoba sa policijom.

List "Il Fato kotidijano" citira, ne navodeći ime, jednog protestanata koji kaže "da je provokacija organizovati samit o okolini u Napulju i u regiji Kampanja koji su prvi u Evropi po broju smrtnih slučajeva vezanih za zagađenu okolinu".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Svetske sile priznale prvi put u istoriji

Izvor: B92, 23.Jul.2021

Prvi put u istoriji najbogatije zemlje članice grupe G20 priznale su povezanost klimatskih promena, okoline, energije i siromaštva...To je izjavio italijanski ministar za ekološku tranziciju Robertlo Čingolani...On je na ministarskoj konferenciji o zaštiti životne sredine u Napulju rekao da je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.