Fu Fajtersi ne daju Mekejnu da pušta “My Hero”

Izvor: Blic, 09.Okt.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fu Fajtersi ne daju Mekejnu da pušta “My Hero”

Još jedan rok bend protestovao je zbog toga što je njihova pesma iskorišćena u kampanji republikanskog kandidata za predsednika SAD bez dozvole. Fu Fajtersi su se usprotivili nakon što je pesma "My Hero” puštena na skupu stranke senatora Džona Mekejna.



"Ova pesma je nastala u počast običnom čoveku i njegovim neobičnim potencijalima. Uzeti je bez našeg znanja i iskoristiti na način koji je totalno suprotan njenoj poruci jednostavno nije u redu,” >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poručili su članovi benda.

Prošlog meseca grupa Hart zatražila je od Mekejna da prestane da pušta njihovu pesmu "Barracuda” na javnim okupljanjima Sare Pejlin. Džekson Braun je u augustu tužio Republikansku stranku iz Ohaja zbog nedozvoljenog korišćenja njegove pesme "Running on Empty” u televizijskoj reklami.

Brus Springstin pevao za Obamu

I dok se rokeri bune što im Mekejn uzima pesme, čuveni američki muzičar Brus Springstin nema ništa protiv da peva za njegovog protivnika.

Brus je boravio na trodnevnoj turneji u sklopu podrške Baraku Obami, koju je završio 50-minutnom akustičnom svirkom pred oko 5.000 ljudi u Ipsilantiju. I to nije sve – Springstin će se pridružiti Biliju Džoelu i Džonu Ledžendu u prikupljanju donacija za Obaminu kampanju 16. oktobra u Njujorku.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.