Fruškogorski maraton za vikend

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Apr.2023, 15:29

Fruškogorski maraton za vikend

Fruškogorski maraton, 46. po redu, održaće se u subotu i nedelju, 22. i 23. aprila, najavljeno je na današnjoj sednici Organizacionog odbora Fruškogorskog maratona. Završne pripreme za maraton su u toku, a start je zakazan za 9 časova na Popovici.

Kako je rečeno na sednici Organizacionog odbora, očekuje se nekoliko hiljada učesnika, među kojima veliki broj dece i mladih.

Predsednica novosadske Skupštine Jelena Marinković Radomirović istakla je značaj Fruškogorskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << maratona za grad i regiona, podsećajući da je ova tradicionalna manifestacija jedna od najstarijih u Evropi.

Marinković Radomirović je poručila da Grad Novi Sad, sa gradskim preduzećima i ustanovama, iz godine u godinu pruža podršku u organizaciji Fruškogorskog maratona, te da je to slučaj i ove godine.

"Fruškogorski maraton je promocija prirode, rekreacije, pa samim tim i fizičkog i mentalnog zdravlja. Iako pojedine staze imaju takmičarski karakter, ljubitelji prirode i rekreativci su najbrojniji i verujem da će tako biti i za predstojeći vikend. Pored afirmacije prirode i rekreacije, Fruškogorski maraton promoviše kulturno i istorijsko nasleđe ovih prostora, jer mnoge staze prolaze pored manastira i spomenika. To je dobra prilika da izađemo u prirodu, posetimo Frušku goru i sa prijateljima ili porodicom uživamo u lepoti koje nam ona pruža", istakla je predsednica Skupštine Grada Novog Sada.

Na ovogodišnjem Fruškogorskom maratonu učesnicima će biti na raspolaganju 14 staza različitih dužina, od kojih su pet takmičarske, a devet netakmičarskog karaktera.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fruškogorski maraton za vikend: Na raspolaganju 14 staza, uživanje i za takmičare i rekreativce

Izvor: Radio 021, 18.Apr.2023

Fruškogorski maraton, 46. po redu, održaće se u subotu i nedelju, 22. i 23. aprila.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.