Izvor: Press, 01.Nov.2010, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fricl sanja o tome da izađe iz zatvora

Austrijski monstrum Jozef Fricl, koji izdržava doživotnu kaznu u zatvoru „Štajn" zbog ubistva, rodoskvrnuća, oduzimanja slobode i robovlasništva, sanja o tome da izađe iz zatvora i da neguje svoju ženu, piše nemački list „Bild". Fricla je u zatvoru prvi posetio novinar ovog lista, koji ga je nazvao zločincem veka.Fricl (75) je osuđen jer je ćerku Elizabetu 24 godine držao zaključanu u podrumu porodične kuće u Amštetenu, silovao >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je bar 3.000 puta i s njom izrodio sedmoro dece. Jedno od njih umrlo je neposredno po rođenju zbog nebrige.
Na pitanje zašto ne pokazuje kajanje, Fricl je rekao da o tome ne želi da priča. On je govorio o ljubavi prema svojoj ženi, s kojom je 55 godina bio u braku.
- Napisao sam joj osam pisama. Od nje nisam dobio ni jedan jedini odgovor, ali ipak znam da ona mene još voli - rekao je Fricl.
„Bild" piše da mu je glas jak, a ne tih kao u sudskom procesu, da nosi džins, flanelsku košulju, sandale, ima unazad začešljanu sedu kosu, dugu do leđa. Fricl je svoju venčanu burmu skinuo, iz straha da mu je neko ne ukrade i noću često misli na svoju ženu.
- Moj san je da doživim da odavde izađem. Kasnije bih moju ženu rado negovao, jer mi je uvek bila verna - rekao je Fricl.
On živi u samici od 11,5 kvadrata, s pogledom na vinograd. Ima krevet, sto, toalet, lavabo i televizor sa 38 programa, a gaji paprike i paradajz. Zatvorske dane provodi sa oko 900 robijaša. Ustaje u 5.30, radi polučasovnu gimnastiku, kuva, posle ručka se odmara, uveče šeta po zatvorskom dvorištu. Uvek je u pratnji dvojice naoružanih službenika.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.